Inte ännu en jätte.

Ett litet företag. Som tar stort ansvar.

Det här är Elfvinge.

Elfvinges produkter är tillverkade av ull, ett material som till 75 procent bränns i dag. I en tid där det är viktigare än någonsin att återanvända det vi kan skapade vi Elfvinge. Med vår tidlösa design hoppas vi att du skall tycka om din produkt lika mycket som vi gör.

Elfvinges produkter är tillverkade av ull, ett material som till 75 procent bränns i dag. I en tid där det är viktigare än någonsin att återanvända det vi kan skapade vi Elfvinge. Med vår tidlösa design hoppas vi att du skall tycka om din produkt lika mycket som vi gör.

ETT naturligt material med god funktionalitet.

Inspirationen till Elfvinge är hämtad från Gotlandsfår och de vidsträckta landskapen som omringas av havet. Ullen tros vara en av de äldsta textila råvarorna. Vi har med utgångspunkt i ull skapat kollektioner som differentierar sig mot andra populära material. Filt är en förnybar resurs som kräver mycket liten miljöpåverkan jämfört med andra naturfibrer eller konstfibrer. Vår vision har varit att med produkter tillverkade av filt, med ursprung från ull, skapa hållbara produkter som åldras med värdighet.

Från fårull till produkter från elfvinge.

Vid tillverkningsprocessen appliceras varmt vatten på lager av ull. Kombinationen av värme, friktion och fukt av ullen är vad som gör att fibrerna i materialet låser sig med varandra. Genom att i slutskedet pressa ullen under högt tryck skapas ett hållbart och naturligt material, filt. Filt har en livscykel som är väsentligt längre än många andra material. Eftersom filten är gjord av ull och stapelfibrer, betyder det att efter att filtprodukten har slitits ut, kan den återvinnas på ett säkert sätt. Något som är viktigt för oss. 

Design med detaljer i fokus.

Idén började vid avsaknad av funktionella och samtidigt stilfulla datorfodral. Under tiden vid Uppsala universitet designade vi ett datorfodral utifrån behovet av att få plats med mer än datorn. Studenter såg det och efterfrågade fodral som rymde allt från laddare och mus till anteckningsblock och pennor. Därefter har vi arbetat fram fler produkter, fortsatt med målet att skapa en design som inte går ur tiden. Produkter från Elfvinge är tillverkade i 4 mm tjockt filtmaterial och finns i ljusgrå och mörkgrå. 

Produkter från naturtillgångar.

Elfvinge tar sin grund i fårens ull. I en tid där mycket naturligt material inte tas till vara fullt ut föddes tanken till Elfvinge. Sedan dess har vi utvecklat en rad produkter i filt, som enkelt förklarat är pressad fårull.

Återförsäljare

Elfvinges produkter finns att köpa i utvalda butiker i Sverige, hitta din närmsta återförsäljare med knappen nedan. Vi arbetar för att nå ut med Elfvinges produkter i butiker även utanför Sverige.

Håll dig uppdaterad